Papryka nadziewana serem, brokułem i sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuła dzielę na różyczki i siekam drobno, przekładam do miski. Dodaję pokrojony drobno ser (zostawiam trochę do ozdoby), posiekany czosnek i kilka łyżek sosu pomidorowego, doprawiam wszystko do smaku solą i pieprzem. Papryki myję dokładnie, odcinam górną część (jak czapeczkę) i pozbawiam je nasion. Wszystkie faszeruję brokułem z serem i sosem pomidorowym, na górze układam kawałki sera i po listku bazylii. Tak przygotowane papryki układam w naczyniu z odrobiną oliwy na dnie, przykrywam naczynie folią aluminiową i piekę przez ok. 40 minut w temperaturze 220 stopni C. Następnie zdejmuję folię, zmniejszam temperaturę do 200 stopni i piekę jeszcze do momentu, aż ser na górze się zrumieni.
Komentarze