Papryka w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

Papryka jest idealna jako sos do pizzy i wysmienicie smakuje.

Składniki:

  • 1 kg papryki, 3 duze cebule, 1 lyzka soli
    ZALEWA: 1 szkl. wody
    3/4 szkl. octu
    1/2 szkl. oleju
    1/2 szkl. cukru
    6-7 lyzek koncentratu pomidorowego
    10 ziarenek ziela angielskiego
    kilka lisci laurowych

Papryka w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryke i cebule kroiny w paski. Warzywa solimy i pozostawiamy w oddzielnych miskach ok. 3-4 godz.
    Z wymienionych skladnikow gotujemy zalewe, delikatnie odciskamy sok z cebuli i papryki i wrzucamy do gotujacej sie zalewy. Gotujemy razem ok. 10-15 min. Gorace wkladamy do sloikow, dobrze zakrecamy, nie pasteryzujemy.

Porady

Mozna dodac troszke wiecej przecieru,wtedy bedzie bardziej aromatyczne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy