Papryki faszerowane

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Potrawa jest sporządzona z baraniny i kaszy jaglanej ma inny smak niż papryki z ryżem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - baranina lub jagnięcina: 70 dekagramów
    - papyka czerwona: 8 sztuk
    - kasza jaglana: 0.5 szklanki
    - cebula: 2 sztuki
    - bulion z kostki: 2 szklanki
    - śmietanki 30%: 1 szklanka
    - pomidory bez skórki w puszce: 0.5 opakowania
    - natka pietruszki świeża - pęczek: 1 pęczek
    - sól do smaku: 1 szczypta
    - pieprz mielony-prawdziwy do smaku: 1 szczypta
    - słonina lub boczek: 10 dekagramów

Papryki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryki faszerowane 1. Papryki umyć odciąć wierzch wyjąć nasiona..FARSZ: Ugotować kaszę jaglaną na pół miękko ostudzić.Mięso zmielić razem z cebulą dwa razy.Kaszę połączyć z mięsem doprawić solą i pieprzem .Napełnić farszem papryki przykryć odciętymi końcówkami dać do rondla wyłożonego plasterkami słoniny.Zalać bulionem przykryć pokrywką i dusić około godziny.Następnie papryki wyjąć dodać śmietanę z pokrojonymi pomidorami zagotować sos.Podawać posypane natką pietruszki .Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy