Papryki faszerowane gulaszem

0 (0 ocen)

Pyszny gulasz zamknięty w pieczonej , pachnącej papryce . Mój eksperyment w kuchni wyszedł rewelacyjnie.

Składniki:

  • gulasz:
    300 g mięsa z łopatki
    2 duże marchewki
    pietruszka
    cebula
    2 łyżki mąki
    fix do gulaszu
    dodatkowo
    3 papryki
    100g kaszy jęczmiennej
    3 łyżki miodu
    sól
    odrobina oliwy

Papryki faszerowane gulaszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyj, marchew i pietruszkę pokrój w talarki a cebulę w kostkę. Mięso pokrój w drobną kostkę, obtocz w mące, podsmaż chwilę na patelni. Przełóż do rondelka, zalej wodą. Gotuj 30 min. Po tym czasie, dodaj warzywa i fix. Duś pod przykryciem jeszcze 40 min. Kaszę ugotuj w osobnym garnuszku, dodaj do gulaszu, wymieszaj.
    Odetnij wierz papryki, środki wydrąż, natrzyj miodem, posól. Faszeruj gulaszem, przykryj koconkiem papryki. Oliwą wysmaruj keksówkę ustaw papryki, piecz 30 min w 180 stopniach C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy