Paprykowe łódeczki z parówką i serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste,kolorowe i pełne smaku,świetne na śniadanie lub kolacje.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/ czerwonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    2 parówki berlinki z serem
    150 białego sera (typu włoskiego)
    4 plastry szynki dojrzewającej
    2łyżki posiekanego szczypiorku

Paprykowe łódeczki z parówką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki oczyścić i przekroić wzdłuż na połowę.
    Serek wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i wyłożyć nim wnętrze papryk.
    Następnie na każdej łódeczce położyć po połowie papryki,całość owinąć na środku plastrem szynki.
    Gotowe łódeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piec w temperaturze 180 stopni 15-20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy