Rano przed pracą przygotowałam żeberka-przyprawiłam i odstawiałam... Gdy wróciłam z pracy już ładnie nimi pachniało od progu- mój Ukochany ładnie zrobił obiad:-)
Składniki:
0,5 kg żeberek
1 czerwona papryka
Gałązki świeżego tymianku
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki przyprawy do żeberek
½ łyżeczki czerwonej ostrej papryki
Paprykowo-tymiankowe żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żeberka umyć i osuszyć. Przyprawić dokładnie przyprawą do żeberek i ostrą czerwoną proszkowaną papryką. Żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu poukładać pokrojoną w kosteczkę czerwona paprykę oraz gałązki tymianku. Wszystko skropić oliwa z oliwek. Szczelnie przykryć. Najlepiej odstawić na kilka godzin. Piec w nagrzanym do 200*C piekarniku z termo obiegiem przez 1 godzinę 10 minut.
Komentarze