Żeberka w pascie paprykowo-cebulowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć,osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki,następnie opruszyć pieprzem,solą i bazylią.
2.Paprykę oczyścić i drobno pokroić,cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać olej,wrzucić warzywa i dusić około 3 minut,następnie dodać miód,koncentrat i słodką paprykę,wymieszać i trzymać jeszcze na ogniu przez minutę,zdjąć z ognia i przestudzić.
3.Pokrojone mięso włożyć do miski,dodać przygotowaną pastę paprykowo-cebulową,dokładnie natrzeć nią mięso,odstawić do lodówki co najmniej na dwie godziny.
Po tym czasie zawartość miski przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 60 minut.
Porady
Mięsko można upiec również na grillu zawijając go w folię aluminiową.
Komentarze