Parówki na styl francuski

0 (0 ocen)

bardzo szybka i smaczna przekąska

Składniki:


  • 1 op ciasta francuskiego
    7 cienki parówek drobiowych ( podwędzanych )
    cienki plasterki sera żółtego
    chili do smaku
    1 żółtko
    1 łyżka mleka

Parówki na styl francuski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć na płat i pociąć je za pomocą radełka na 7 pasków. Na każdy pasek ułożyć cienkie plasterki żółtego sera. Następnie oprószyć je chili. Z parówek zdjąć folię i każdą z nich naciąć na końcach.
  • 2. Tak przygotowane parówki zawinąć ukośnie w paski ciasta z serem. Żółtko rozbełtać z mlekiem i taką mieszanką posmarować ruloniki. Parówki w cieście piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 - 12 minut. Podawać gorące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy