parówki w cieście

0 (0 ocen)

bardzo szybka i smaczna potrawa

Składniki:

  • 80 dag parówek
    60 dag mąki
    jajko
    1/2 op. mrożonego szpinaku
    cebula

Parówki w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną cebulę zeszklij, dodaj osączony szpinak i duś. Dopraw solą, pieprzem, rozgniecionym ząbkiem czosnku i gałką muszkatołową.
  • 2. Mąkę wymieszaj z jajkiem, solą i taką ilością letniej wody, by powstało rzadkie ciasto. Dolej 2 łyżki oleju i zmiksuj. Usmaż naleśniki.
  • 3. Na naleśnikach ułóż szpinak i obrane parówki, zwiń. Podawaj zrumienione na maśle.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy