Parówkowe serduszko

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ciekawie wyglada i smakuje

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:
    - 2 parówki
    - 2 jajka
    - odrobina oliwy
    - sól i pieprz
    - 2 wykałaczki

Parówkowe serduszko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówkę rozciąć wzdłuż,ale nie do samego końca,zostawić jeden koniec nieprzecięty.
    Odwinąć ją tak aby zewnętrzna strona parówki znalazła się w środku tworząc kształt serca i spiąć wykałaczką.
    Jajko roztrzepać dodając ulubione pokrojone dodatki oraz sól i pieprz.
    Na gorącą patelnie położyć parówkowe serce, jak się lekko przyklei do patelni wlać w środek OSTROŻNIE I POWOLI jajko.
    Smażyć na malutkim ogniu pod przykryciem aż jajko się zetnie.
    Przed podaniem wyjąć wykałaczkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy