Parówkowe serduszko

0 (0 ocen)

  • 10 min

Urocza propozycja, która sprawdzi się zarówno jako śniadanie dla zakochanych, jak również jako przysmak dla najmłodszych ;)

  • 10 min

Składniki:

  • 1 jajko
    1 parówka
    garść szczypiorku
    koperek do dekoracji (opcjonalnie)
    sól i pieprz do smaku

Parówkowe serduszko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówkę rozkrajamy prawie do samego końca, wywijamy tworząc kształt serca i spinamy wykałaczką. Rumienimy (najlepiej na patelni bez tłuszczu), ostrożnie wbijamy jajko, doprawiamy, smażymy pod przykryciem
  • 2. Ostrożnie zdejmujemy serduszko z patelni, przekładamy na talerzyk, posypujemy posiekanym szczypiorkiem, dodajemy koperek, przed podaniem delikatnie wyjmujemy wykałaczkę

Komentarze

Podobne przepisy