Pasta jajeczna inaczej

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczna pasta na kanapki o oryginalnym smaku.

  • 20 min

Składniki:

  • 4-5 jajek
    250g drobiowej wędliny
    1 mała cebula
    sól, pieprz ziołowy
    4-5 łyżek majonezu

Pasta jajeczna inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, czekamy aż wystygną, obieramy ze skorupek. Wędlinę i jajka ścieramy na tarce o grubszych oczkach lub mielimy w maszynce. Cebulę obieramy i kroimy drobno. Wszystko razem mieszamy, przyprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy majonez i jeszcze raz wszystko mieszamy. Wstawiamy do lodówki na pół godziny aby smaki się połączyły. Przechowujemy w lodówce.

Porady

Do pasty można również dodać szczypiorek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy