Tadżin - pasta jajeczna inaczej

0 (0 ocen)

  • Łatwy

..poprostu jajecznica z warzywami - narodowy przysmak Marokańczyków, która jest świetnym daniem śniadaniowym lub kolacyjnym na ciepło. Można także jeść na zimno jako pastę do kanapek.

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka surowe: 5 sztuk
    - cebula (średnia): 1 sztuka
    - papryka zielona (duża): 1 sztuka
    - pomidor (duży): 5 sztuk
    - czosnek: 3 ząbki
    - oliwa do smażenia: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz czarny: 1 szczypta

Tadżin - pasta jajeczna inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tadżin - składniki 1. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Pokroić w paski paprykę i posiekać czosnek. Obrane ze skórki pomidory podzielić na ćwiartki.
  • tadżin 2. Do podduszonej na oleju cebuli dodać paprykę i czosnek. Gdy papryka i cebula zmiękną, dodać pomidory. Zwiększyć płomień, aby sok z pomidorów szybciej odparował.
  • tadżin 3. Wbić jajka, dodać soli i pieprzu do smaku. Posypać zieleniną i wymieszać.

Komentarze

Podobne przepisy