Pasta kanapkowa tuńczykowo - sardelowa

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna, lekko pikantna pasta kanapkowa z tuńczyka i sardeli.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Tuńczyk w oleju - 1 puszka (185g)
    Sardela w oleju - 3szt
    Sambal oelek - 1 łyżeczka
    Sól i pieprz

Pasta kanapkowa tuńczykowo - sardelowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta kanapkowa tuńczykowo - sardelowa 1. Blenderem miksujemy na gładką masę tuńczyka (razem z olejem) i sardele. Jeśli masa wydaje wam się za sucha, można dodać jeszcze trochę oleju z sardeli.

    Dodajemy sambal oelek, sól i pieprz do smaku.

Porady

Do pasty najlepiej użyć tuńczyka jednolitego, ewentualnie w kawałkach.

Komentarze

Podobne przepisy