Sezon na bób trwa niestety bardzo krótko, więc póki jest warto go jeść jak najwięcej i w każdej postaci. Tutaj doskonały przepis na pastę do pysznych letnich kanapek.
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki:
Bób 400g
Ser feta 200g
Pół czerwonej cebuli
Orzeszki ziemne 100g
Cztery łyżki oleju ryżowego
Pół łyżeczki płatków suszonego chili
Pasta kanapkowa z bobu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości.
2.Orzeszki prażymy na suchej patelni, a następnie rozgniatamy w moździerzu.
3.Cebule kroimy w drobną kostkę.
4.W dużej misce łączymy ze sobą obrany bób, z pozostałymi składnikami i energicznie mieszam, aż do uzyskania jednolitej masy.
5.Podajemy na kromkach świeżego razowego chleba.
Komentarze