Pasta kanapkowa z bobu

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sezon na bób trwa niestety bardzo krótko, więc póki jest warto go jeść jak najwięcej i w każdej postaci. Tutaj doskonały przepis na pastę do pysznych letnich kanapek.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    Bób 400g
    Ser feta 200g
    Pół czerwonej cebuli
    Orzeszki ziemne 100g
    Cztery łyżki oleju ryżowego
    Pół łyżeczki płatków suszonego chili

Pasta kanapkowa z bobu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości.
    2.Orzeszki prażymy na suchej patelni, a następnie rozgniatamy w moździerzu.
    3.Cebule kroimy w drobną kostkę.
    4.W dużej misce łączymy ze sobą obrany bób, z pozostałymi składnikami i energicznie mieszam, aż do uzyskania jednolitej masy.
    5.Podajemy na kromkach świeżego razowego chleba.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy