Pasta pomidorowo-oliwkowa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Ma zdecydowany, intensywny smak. Dobrze smakuje ze świeżym pieczywem podana na cieniutkim plasterku ulubionej szynki.

  • Łatwy

Składniki:

  • - suszone pomidory w oleju: 100 gramów
    - czarne oliwki: 100 gramów
    - czosnek: 1 ząbek
    - świeża bazylia (1 garść): 1 sztuka
    - ser żółty: 50 gramów

Pasta pomidorowo-oliwkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory odsączyć z oleju i zmiksować je blenderem razem z oliwkami, czosnkiem i bazylią.
  • Pasta pomidorowo-oliwkowa 2. Ser zetrzeć na tarce o drobniutkich oczkach, dodać do zmiksowanej masy. Całość wymieszać.

Komentarze

Podobne przepisy