Pasta rybno jajeczna

0 (0 ocen)

Idealny dodatek do kanapek na dobry początek i koniec dnia.

Składniki:

  • 1 puszka szprota w pomidorach
    1cebula
    2 ogórki kiszone
    4 jajka
    1 czerwona papryka
    sól
    pieprz

Pasta rybno jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo ok.15 minut.
    W tym czasie siekamy w drobną kostkę cebulę, ogórki a także paprykę. Umieszczamy je w jednej misce.
    Po ugotowaniu jajek i uprzednim pokrojeniu ich w drobną kosteczkę dodajemy do pozostałych składników.
    Następnie dodajemy szprota w pomidorach i widelcem dokładnie mieszamy jednocześnie ucierając pastę.
    Dodajemy sól i pieprz do smaku.
    Pastę przechowujemy w lodówce.

Porady

Pasta jest idealnym dodatkiem do kanapek. Można dodać do niej łyżkę majonezu. Wspaniale smakuje z każdym rodzajem chleba, ale także z grzankami. Życzę smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy