Pasta twarożkowa z botwinką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Pyszna pasta do pieczywa z twarożku i botwinki.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 250 g twarożku homogenizowanego naturalnego
    garść młodej botwinki (same listki z łodyżkami)
    1 łyżeczka masła
    sól

Pasta twarożkowa z botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Listki buraczane dokładnie płuczemy, osuszamy i drobno kroimy. Masło roztapiamy w rondelku i wkładamy pokrojoną botwinkę. Dusimy na małym ogniu kilka minut, podlewając odrobiną wody. Studzimy i łączymy z twarożkiem, solimy do smaku. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem ponownie mieszamy.

Porady

Zamiast twarożku homogenizowanego można użyć twarogu roztartego z niewielką ilością jogurtu lub śmietany.

Komentarze

Podobne przepisy