Pasta twarożkowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

prosta, pożywna i smaczna

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    200 gramów twarogu
    2 garście szczypiorku
    2 garście koperku
    kilka rzodkiewek
    Pół ogórka małosolnego
    Sól ziołowa
    1 ząbek czosnku
    Pieprz
    Szczypta ostrej papryki
    Twaróg rozgniatam, dodaję tuńczyka, dokładnie łączę składniki.
    Siekam koperek i szczypiorek, warzywa kroję w kostkę, dodaję do pasty, doprawiam. Przed podaniem warto schłodzić przez kwadrans w lodówce

Pasta twarożkowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgniatam, dodaję tuńczyka, dokładnie łączę składniki.
    Siekam koperek i szczypiorek, warzywa kroję w kostkę, dodaję do pasty, doprawiam. Przed podaniem warto schłodzić przez kwadrans w lodówce

Komentarze

Podobne przepisy