Pasta warzywna

0 (0 ocen)

  • 60 min

robimy ją od dawna, zawsze dobrze smakuje

  • 60 min

Składniki:

  • 20 dag marchwi
    15 dag pietruszki
    15 dag selera
    15 dag pora
    10 dag cebuli
    5 łyżek oleju
    pieprz, sól
    3/4 szkl. wrzącej wody
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    łyżka musztardy
    natka pietruszki

Pasta warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora przeciąć wzdłuż i pokroić w plasterki, cebulę drobno posiekać, podsmażyć wszystko na oleju, dodać przyprawy i dolać gorącej wody, przykryć i dusić do całkowitego odparowania. Dodać koncentrat wymieszany z mąką ziemniaczaną i odrobiną wody. Zagotować, po odstawieniu z ognia dodać musztardę, wystudzić, dodać zieleninę.

Porady

Można dodać do niej kawałki smażonej ryby. Będzie nowe danie - ryba po grecku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy