PASTA Z BIAŁEJ FASOLI – idealna do grzanek – dietetyczna

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dziś mam dla Was przepis na przepyszną pastę, która nie tylko fenomenalnie smakuje, ale również jest zdrowa i bardzo sycąca.Świetnie nadaje się zarówno na kanapki, do grzanek, na tosty, ale też jako farsz do krokietów, naleśników czy też pierogów.

  • 15 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * fasola Jaś ( sucha ) – 150 g
    * oliwa z oliwek dobrej jakość – 50 ml
    * czosnek – 2 ząbki
    * cebula szalotka – 1 szt
    * sól, pieprz, sok z cytryny, majeranek

    DODATKOWO:

    * prażone ziarna słonecznika

Pasta z białej fasoli – idealna do grzanek – dietetyczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Namoczoną przez noc fasolę gotujemy do miękkości, odcedzamy, dodajemy oliwę, posiekany czosnek oraz przesmażoną cebulkę.

    Doprawiamy do smaku i wszystko razem dokładnie ugniatamy.

    Podajemy z prażonymi ziarnami słonecznika i świeżą zieleninką.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy