Pasta z gotowanego udka z rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie sprawdza się, jako pasta kanapkowa.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ugotowane udko (np. z rosołu)
    0,5 szklanki rodzynek
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 mała cebula
    1-2 łyżki majonezu
    Sol, pieprz

Pasta z gotowanego udka z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki zalać gorącą wodą, odstawić na około 10 minut. Gdy napęcznieją, odcedzić.
    Cebulę obrać, drobno posiekać.
    Z udka usunąć skórkę, kości i chrząstki. Mięso pokroić w małą kostkę, przełożyć do miski. Dodać cebulę, rodzynki, szczypiorek, majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy