Paszteciki z warzywami

0 (0 ocen)

Pomysł na niedzielny obiad.

Składniki:

  • Ciasto:
    mleko
    2 jajka
    mąka
    szczypta soli
    łyżeczka cukru
    olej rzepakowy
    Farsz:
    mięsko mielone
    mieszanka warzywna chińska
    sos sojowy
    roztrzepane jajka
    bułka tarta

Paszteciki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, mąkę, sól, jajka i cukier miksujemy w garnku, na końcu dodajemy olej. Smażymy z tego naleśniki ( trochę grubsze niż normalnie).
    Mięso smażymy na smalcu. Gotowe przekładamy do garnka. Następnie podsmażamy warzywa. Przekładamy do garnka i mieszamy z mięsem. Dodajemy sól gdyby farsz był mało słony, dodajemy według uznania sosu sojowego. Mieszamy wszystko i po trochu kładziemy na naleśniku. Naleśnika zwijamy maczamy w jajku i obtaczamy bułką tartą. Smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym aż będą miały złocisty kolor.

Porady

Można podawać z czerwonym barszczem.

Komentarze

Podobne przepisy