Paszteciki ze sznycelkiem i warzywami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ciekawy i smaczny sposób na wykorzystanie już,, niechcianych" sznycli:)

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki
    130g margaryny
    1 jajko
    1 łyżka śmietany 18%
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    Żółtko do posmarowania ciasta
    Papryka oraz curry w proszku

    Nadzienie:
    2 gotowe usmażone sznycle z mięsa mielonego
    1 -2 ogórki kiszone
    1 cebula
    20 dag sera żółtego w kawałku

Paszteciki ze sznycelkiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Wszystkie składniki ciasta zagnieść ze sobą. Włożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na grubość 3 – 4 mm. Wyciąć kwadraty o długości sznycelka. Na każdy nałożyć po kawałku sznycla, sera, ogórka oraz cebuli. Zawinąć w paszteciki, dokładnie dociskając miejsce łączenia ciasta. Posmarować je żółtkiem i posypać papryką oraz curry. Gotowe ułożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 20 – 30 minut do zrumienienia.
  • 2. Nadzienie: Sznycle, ser i ogórki pokroić w grubsze paski o tej samej długości . Cebulę pokroić w piórka.

Komentarze

Podobne przepisy