Pasztet z ciecierzycy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -250 g ciecierzycy w puszce
    -1 ząbek czosnku
    -1/2 szklanki pasty sezamowej- tahini
    -1 łyżka soku z cytryny
    -1 łyżka oliwy
    -słodka papryka
    -kumin
    -woda mineralna
    -natka pietruszki lub mięta do przybrania
    -sól
    -pieprz

Pasztet z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę odsączamy z zalewy i wypłukujemy w zimnej wodzie. Dodajemy pokrojony czosnek, thini, sok z cytryny i oliwę. Blendujemy. Doprawiamy szczyptą kminu, łyżeczką słodkiej papryki, solą i pieprzem. Blendujemy stopniowo dodając wodę, do uzyskania kremowej pasty. Przekładamy do miseczki, polewamy odrobiną oliwy i posypujemy posiekaną zieleniną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy