Penne z tuńczykiem na sałacie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od czasu do czasu gotuję, aby pomóc mamie.

Składniki:

  • ● 25 dag makaronu penne
    ● puszka tuńczyka w oleju
    ● główka sałaty masłowej
    ● 2 pomidory
    ● op. sosu brokułowo-serowego

Penne z tuńczykiem na sałacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron i sos przygotowujemy
    według przepisów na
    opakowaniach.
  • 2. Pomidory przelewamy
    wrzątkiem, obieramy ze skórki.
    Miąższ kroimy w kostkę.
    Sałatę myjemy, osuszamy
    i rwiemy w małe kawałki.
  • 3. Tuńczyka osączamy z oleju
    i rozdrabniamy widelcem.
  • 4. Na talerzach układamy kolejno
    porcje sałaty, tuńczyka,
    pomidorów i makaronu. Polewamy
    gorącym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy