Pesto rosso

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

...czyli pesto z suszonych pomidorów i listków świeżej bazylii. Świetny, bardzo aromatyczny dodatek do dań z makaronu.

Składniki:

  • 1) 50 g orzeszków laskowych
    2) ząbek czosnku
    3) 15 g listków bazylii
    4) 80 g parmezanu
    5) 100 g suszonych pomidorów
    6) 150 g oleju rzepakowego
    7) pół łyżeczki soli
    8) szczypta chili

Pesto rosso - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy laskowe prażymy na patelni.
  • 2. Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
  • 3. Następnie wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu i rozdrabniamy je blenderem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy