Pianka jagodowa z aquafaby

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekki deserek na bazie płynu z gotowanej ciecierzycy.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 160 g wody z ciecierzycy, ze słoika 540 g
    100 g jagód
    1 banan
    1 łyżeczka żelatyny
    8 ciasteczek oreo
    2 łyżki erytrolu

Pianka jagodowa z aquafaby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody podlać 2 łyżkami wody i zagotować. Zdjąć z palnika, dodać żelatynę, wymieszać do rozpuszczenia i wystudzić. Do wody z ciecierzycy dodać słodzidło i zmiksować na puszystą pianę. Do piany dodać jagody i rozgniecionego banana, zmiksować, przełożyć do 4 pucharków i w każdym zatopić po 2 ciasteczka oreo. Schłodzić w lodówce. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy