Pianka z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 15 min

Deser jest uwielbiany przez całą rodzinkę....

  • 2 godz. 15 min

Składniki:

  • 1. mleko zagęszczone 250 mililitrów
    2. galaretka pomarańczowa 2 opakowania
    3. truskawki świeże 30 dkg

Pianka z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pianka z truskawkami 1. Jedną galaretkę, zrobić wg. przepisu na opakowaniu a drugą rozrobić w jednej szklance wody.
  • 2. Mleko ubijać mikserem do uzyskania piany. Dolewamy wychłodzoną galaretkę, nadal miksujemy około 5 minut.Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę, do całkowitego zastygnięcia.
  • 3. Truskawki umyć, pokroić na 4 części, układać na zastygniętej piance. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Porady

Mleko musi być z lodówki.

Komentarze

Podobne przepisy