Pieczarki i cukinia faszerowane indykiem, podane z kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinie kroimy wzdłuż, łyżeczką wyjmujemy miąż. Pieczarki obieramy, nóżki odcinamy.
Na oliwie podsmażamy cebulę drobno posiekaną, posiekany miąż z cukini i pokrojone nóżki pieczarek. Wrzucamy do mięsa wraz z jajkiem i namoczoną bułką, solimy, pieprzymy, wyrabiamy mięso jak na mielone. Cukinie i pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą i nadziewamy naszą masą. Skrapiamy oliwą, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. godzinę.
Ja podałam warzywa nadziewane z sałatką z kuskusa - do kuskusa przygotowanego według przepisu wkroiłam drobno pokrojonego pomidora i sporą garść szczypiorku.
Komentarze