Pieczarki z wkładem z grilla

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta przekąska z grilla, doskonała także do mięs.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - duże pieczarki: 10 sztuk
    - sól do smaku: 1 szczypta
    - ser żółty w kostce: 100 gramów

Pieczarki z wkładem z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki (najlepsze są większe, bo w trakcie grillowania się kurczą) myjemy i wydrążamy ogonki, lekko solimy (pieczarki, nie ogonki).
  • 2. Układamy na grillu dziurką po ogonku do dołu.
  • 3. Gdy pieczarki nam się zrumienią od spodu odwracamy je na drugą stronę (kapeluszem w dół), a do otworu po ogonku wkładamy kostki żółtego sera. Pieczarki będą gotowe gdy serek nam się rozpuści.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy