Pieczarkowa z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zupka na porcji rosołowej z dodatkiem wołowiny, kaszy jaglanej, zabielana śmietaną

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok 200gram pieczarek,
    150gram kaszy jaglanej,
    1 średnia marchewka,
    1/3 pora,
    Mała porcja rosołowa,
    Ok 100gr wolowiny (opcjonalnie),
    Ok 2 łyżki śmietany,
    Kostka rosołowa drobiowa,
    Pieprz do smaku,
    Garść zielonej pietruszki

Pieczarkowa z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od frytury z pieczarek pokrojonych w plasterki oraz pora, wrzucamy porcje i wolowine i zalewamy zimną wodą ok 1,5 litra, dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewke. Po chwili gotowania do smietany dodajemy odrobine wywaru, w celu zahartowanie śmietany, dodajemy do zupy, doprawiamy do smaku i na koniec dodajemy pietruszke.

Porady

Śmietane hartujemy z wywarem aby niepowstały grudki, śmietana sie niezwarzyła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy