Pieczarkowa zupa krem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną zupę pieczarkową w formie kremu.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
    4 średnie ziemniaki
    1,5 l bulionu drobiowego
    1 szkl kremówki
    sól, pieprz do smaku

Pieczarkowa zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy bulion i wstawiamy na mały gaz. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy. Do gotującego się bulionu wkładamy ziemniaki i gotujemy je na małym ogniu. W tym czasie kroimy pieczarki i dodajemy je do gotujących się ziemniaków. Gotujemy razem przez ok. 5-10 minut. Kremówkę hartujemy gorącym wywarem i dodajemy do zupy. Zagotowujemy. Jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy na gładki krem. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy