Pieczarkowe koperty

0 (0 ocen)

  • 30 min

Minimum składników, a danie pyszne. Pieczarki są w środku i na górze. Miłośnikom pieczarek taki kotlet nie może nie smakować :)

  • 30 min

Składniki:

  • pojedynczy filet z piersi kurczaka
    500g pieczarek
    jajko
    papryka czerwona słodka
    bułka tarta
    olej do smażenia
    sól i pieprz

Pieczarkowe koperty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozbić 1. Piersi rozkroić na filety. Oprószyć solą i pieprzem i lekko robić.
  • 2. Pieczarki zetrzeć na tarce o większych oczkach. Podsmażyć na patelni z olejem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • nałożyć pieczarki 3. Na przygotowane filety, rozsmarować pierzarki i złożyć w pół. Postukać tłuczkiem aby mięso się zasklepiło. Można też użyć wykałaczek.
  • 4. Jajko wymieszać z solą, pieprzem i papryką.
  • 5. Koperty maczać w jajku następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Po parę minut z każdej strony.
  • 6. Pozostały farsz podgrzewamy i nakładamy na wierzch usmażonego kotleta.

Porady

można użyć też schabu

Komentarze

Podobne przepisy