PIECZEŃ RZYMSKA

0 (0 ocen)

Pieczeń idealna na niedzielny obiad a w dodatku jak zostanie idealnie nadaje się do kanapek dnia następnego

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    2,5 Kg łopatki bez kości
    4 cebule
    5 ząbków czosnku
    4 jajka całe
    2 bułki wyschnięte
    Vegeta
    Przyprawa do mięsa
    Oliwa

Pieczeń rzymska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczeń rzymska 1. WYKONANIE:
    Łopatkę myjemy osuszamy i mielimy ( ja lubię mielić mięso sama w domu ale w mięsnym można o to poprosić ) Cebula zawsze przesmażam na odrobinie oliwy na bardzo złoty kolor i też ją miele . dodajemy do mięsa namoczoną i odciśniętą bułkę kajzerkę , jajka przyprawy . Masę mięsną dokładnie wyrabiamy ręką , masa nie może być za luźna jeśli tak jednak jest ja dodaje też kaszy mannej ale to już na oko by dobrze mi się formowało. Na Blat wykładam wyrobione mięso i formuje chlebek jeśli masy jest za dużo robie 2 mniejsze chlebki . wykładam na blache posmarowaną oliwą . Piekarnik nastawiam na pieczenie góra dół na 200 stopni Pieczeń pieczemy 40 -50 minut . Po upieczeniu porcjujemy na porcje i podajemy z czym kto lubi .
    Gotowe . Smacznego

Porady

Pieczeń przed pieczeniem można też zawinąć w folię aluminiową

Komentarze

Podobne przepisy