Pieczeń z pieczarkami

0 (0 ocen)

Doskonale smakuję na ciepło jak i na zimno.

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego
    1 mały słoik pieczarek marynowanych
    1 czerstwa bułka
    2 cebule
    2 jajka
    1 łyżka pietruszki
    1 łyżka szczypiorku
    sól i pieprz do smaku

Pieczeń z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę moczę w mleku. Cebulę kroję w kostkę, smażę na oleju i studzę . Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję jajka, cebulę, pietruszkę, szczypiorek, odsączoną z mleka bułkę i bułkę tartą. Przyprawiam do smaku solą, pieprzem. Masę dokładnie mieszam .
  • 2. Keksówkę 30/10 napełniam połową masy układam pieczarki ( dodałam też marchewkę która była w słoiczku z pieczarkami) przykrywam resztą masy.
    Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy