Pieczona dorada z pomidorkami i czosnkiem.

0 (0 ocen)

szybki i smaczny obiad w wersji fit

Składniki:

  • 2 patroszone dorady,

    4 ząbki czosnku

    garść pomidorków cherry,

    sól, pieprz,

    2-3 łyzki octu jabłkowego,

    3 łyżki oliwy z oliwek,

    ok pół szkl. wody,

    mleko do namoczenia ryb,

    zielona pietruszka

Pieczona dorada z pomidorkami i czosnkiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Doradę umyć a następnie zalać mlekiem na jakieś pół godziny. Po tym czasie odcedzić i osuszyć. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Natkę pietruszki opłukać. Do naczynia żaroodpornego wlać wodę, oliwe z oliwek i ocet jabłkowy. Dorade nadziać czosnkiem i zieloną pietruszką. Po wierzchu delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Ryby przełożyć do naczynia. Obłożyć pomidorkami pokrojonymi na pół , zieloną pietruszką i czosnkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st.C i piec około 25- 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy