Pieczona porowo-cebulowa potrawka ze skrzydełkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pysznie aromatycznie -skrzydełka pieczone z cebulą i porem oraz ziemniakami to moja propozycja na smaczny , aromatyczny i sycacy obiad, u mnie podane z pieczonymi ziemniakami smakuja wybornie!.polecam

  • 60 min

Składniki:

  • 12 sztuk skrzydełek
    3 cebule
    1 sredni por
    1\2 kg ziemniaków
    przyprawa do kurczaka
    majeranek
    zioła prowansalskie
    curry
    sól
    olej

Pieczona porowo-cebulowa potrawka ze skrzydełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy, osuszamy i posypujemy przyprawami , odstawiamy na pół godz do lodówki.
    Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy na ósemki a następnie posypujemy je w ziołami prowansalskimi
    Cebule obieramy,myjemy i kroimy półplastry.
    Pora także oscyszczamy i kroimy w plastry.

    Skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym i i pieczemy ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C.
    Po tym czasie dodajemy ziemniaki i pieczemy kolejny kwadrans.Nastepnie dodajemy cebuke, a na koniec pora..Całośc pieczemy jeszcze około kwadrans .
    Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy