Pieczone czerwone klopsiki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pieczone czerwone klopsiki - pyszne i smaczne mięsko na obiad.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso mielone wieprzowe 30 dag
    Jajko 1 szt.
    Bułka tarta 2-3 łyżki
    Sól i pieprz do smaku
    Majeranek do smaku
    Czosnek 2-3 ząbki
    Barszcz czerwony w proszku 1 torebka (14 gram)

Pieczone czerwone klopsiki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Mięso wymieszać z rozbełtanym jajkiem, wsypać bułkę tartą, przyprawić do smaku, dodać zmiażdżony czosnek, barszcz w proszku. Dokładnie wymieszać, formować na mokrej dłoni zgrabne klopsiki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

Komentarze

Podobne przepisy