Pieczone jabłuszka

0 (0 ocen)

  • 10 min

Zdrowy i pyszny deser :)

  • 10 min

Składniki:

  • 4 średnie, twarde jabłka
    4 łyżki rodzynek (może być pół na pół z żurawiną)
    kilka posiekanych orzechów włoskich
    4 łyżki miodu (u mnie malinowy)

Pieczone jabłuszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, osuszyć, wydrążyć w środku zostawiając około 1 cm od spodu. Można zrobić poziome nacięcie aby jabłko pękło w kontrolowany sposób, ja jednak tego nie zrobiłam. Napełnić rodzynkami wymieszanymi z orzechami, polać miodem.
    Ustawić w naczyniu żaroodpornym, podlać kilkoma łyżkami wody. Piec w 200 stopniach C przez 20 minut.
    Pysznie smakują na ciepło, podane z kulką lodów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy