Pieczone karasie wg Ilony

0 (0 ocen)

Lekkie danie dla całej rodziny.

Składniki:

  • 1 kg karasi
    1 szklanka posiekanej natki pietruszki( 1 pęczek)
    10 dag masła
    sól do smaku
    pieprz kolorowy mielony do smaku
    przyprawa do ryb
    sok z cytryny

Pieczone karasie wg ilony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karasie po oczyszczeniu i wymoczeniu w zimnej wodzie oprószamy solą, pieprzem oraz mieszanką przypraw do ryb. Wnętrze każdej z ryb wypełniamy posiekaną natką pietruszki. Ryby układamy na folii aluminiowej, przykrywamy wiórkami masła. Skrapiamy sokiem z cytryny i zawijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane ryby układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy