pieczone pomidory z farszem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Tania i zdrowa kolacja lub przystawka.

  • 25 min

Składniki:

  • 4 twarde pomidory średniej wielkości,
    sos winegret (lub wersja z czosnkowym sosem też jest pyszna),
    4 jajka,
    pół kostki fety,
    koperek,
    masło,
    sól i pieprz.

Pieczone pomidory z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ściąć pomidorom kapelusz i wydrążyć je łyżką. Puste pomidory posmarować od środka winegretem.
  • 2. Wbić do środka jajko, oprószyć solą i pieprzem. Posypać pokruszoną fetą i wiórkami masła.
  • 3. Piec 10-15 minut ( w zależności od kondycji pomidora i wydajności piekarnika) w 180`C.
    Gotowe posypać posiekanym koperkiem.

Porady

Winegret można zastąpić sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy