Pieczony łosoś z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki i zdrowy obiad z łososiem w roli głównej.

  • 30 min

Składniki:

  • - filet z łososia
    - młode ziemniaczki
    - pomidorki koktajlowe
    - pęczek zielonej cebulki
    - 1 ząbek czosnku
    - kilka gałązek rozmarynu
    - pieprz, sól

Pieczony łosoś z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaczki gotujemy przez chwilę, aby je odrobinę zmiękczyć i kroimy w ćwiartki. Pomidorki kroimy na połówki, a cebulkę i czosnek na nieduże kawałki.
  • 2. Na spodzie naczynia do zapiekania układamy kilka gałązek rozmarynu. Łososia kładziemy na gałązkach i obkładamy warzywami. Całość dość mocno skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 20 minut.

Komentarze

Podobne przepisy