Pieczony omlet ze szparagami i boczkiem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne i pożywne śniadanie na ciepło. Pieczony omlet z warzywami i boczkiem.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Boczek - 100 g
    Cebula - 1 sztuka
    Papryka czerwona - 1/2 sztuki
    Szparagi zielone - 10 sztuk
    Jajka - 6 sztuk
    Bułka tarta - 3 łyżki
    Mleko - 2 łyżki
    Sól i pieprz

Pieczony omlet ze szparagami i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczony omlet ze szparagami i boczkiem 1. Szparagi łamiemy i gotujemy 8 minut. Odkładamy.

    Na patelni (która nadaje się do piekarnika) smażymy pokrojony w kostkę boczek. Kiedy zacznie się z niego wytapiać tłuszcz, dodajemy pokrojone również w kostkę cebulę i paprykę. Smażymy ok 2 minuty. Zdejmujemy z ognia.

    Jajka mieszamy z mlekiem i bułką tartą, doprawiamy pieprzem i solą.
    Masę jajeczną wylewamy na patelnię, mieszamy. Wykładamy szparagi.


    Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Podajemy od razu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Komentarze

Podobne przepisy