Pieguski

0 (0 ocen)

Ciasteczka te można chrupać same, smakują także przy kawce i herbatce :-)

Składniki:

  • 200 gram masła
    1/2szklanki cukru
    jajko
    2 1/2szklanki mąki
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 pokruszonej tabliczki czekolady
    1 szklanka rodzynek
    żurawina
    1 szklanka orzechów

Pieguski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko i powoli dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy pokruszoną czekoladę i bakalie. Zagniatamy razem wszystkie składniki. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kuleczki można delikatnie spłaszczyć. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez 12 – 15 minut. SMACZNEGO !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy