Piekielne pałki z rękawa

0 (0 ocen)

Dla miłośników mięs na ostro :)

Składniki:

  • 6-8 pałek z kurczaka
    Marynata:
    1 słoiczek ciemnego sosu koperkowego( 180 g. do kupna np. w Lidlu)
    4 łyżki pikantnego soku pomidorowego
    4 łyżki pikantnego ketchupu
    2 łyżeczki :
    czosnku granulowanego , słodkiej papryki , bazylii
    1 łyżeczka:
    soli , pieprzu , chili

Piekielne pałki z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zamarynowane mięso 1. Kurczaka myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym . Składniki marynaty łączymy przelewamy do mięsa , dokładnie mieszamy by każda pałka była obklejona marynatą.
    Odstawiamy mięso pod przykryciem do lodówki na noc.
  • Upieczone mięso 2. Zamarynowane mięso przekładamy do rękawa do pieczenia wraz z marynatą pieczemy 50 min w 180 st z termoobiegiem grzanie góra-dół.
    Po tym czasie rękaw rozcinamy pieczemy mięso kolejne 20 min w połowie czasu przekręcamy pałki na drugą stronę podlewając sosem.
  • 3. Podajemy polane wytworzonym sosem np. z ziemniakami i ulubioną sałatką.

Komentarze

Podobne przepisy