Piernikowe babeczki

0 (0 ocen)

Idealne na zimowe popołudnie.

Składniki:

  • 25 dag mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    przyprawa do piernika
    2 jajka
    60 g cukru trzcinowego
    200 ml mleka
    5 łyżek oleju
    5 łyżek miodu
    dekoracja
    Na krem:
    budyń śmietankowy
    100 g cukru
    500 ml mleka
    200 g masła

Piernikowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużej misce mieszamy: mąkę, proszek, przyprawy, jajka, cukier, mleko, olej i miód.
  • 2. Ciastem napełniamy foremki do muf inek do 2/3 wysokości. Pieczemy 20 minut w 200 st.C.
  • 3. Na mleku z cukrem gotujemy budyń, gdy wystygnie łączymy go za pomocą miksera z miękkim masłem.
  • 4. Wystudzone babeczki dekorujemy kremem za pomocą szprycy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy