Piernikowe serduszka

0 (0 ocen)

  • 35 min

Bardzo dobre i łatwe w przygotowaniu.

  • 35 min

Składniki:

  • Pierniczki:

    310 g mąki
    pół kostki margaryny
    pół szklanki cukru pudru
    3 łyżeczki przyprawy piernikowej
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżeczka sody
    1 jajko
    1 żółtko
    5 łyżek płynnego miodu

    Lukier:

    białko
    150 g cukru pudru
    odrobina soku z cutryny

Piernikowe serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę razem z margaryną posiekać,dodać pozostałe składniki ciasta i dokładnie wyrobić .Następnie ciasto rozwałkować i za pomocą foremek wykroić kształty ,kłaść na blaszkę wyłożoną papierem. Piec przez około 10 min w temp.180-200 st.c.Cukier puder zmiksować z sokiem i białkiem,polukrować ostudzone pierniki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy