Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pierogi z oryginalnym farszem. Przepyszne!

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto: 3 szklanki mąki, 1 szklanka ciepłego mleka, 1 łyżka rozpuszczonego masła, szczypta soli,
    Farsz: 1 woreczek kaszy gryczanej, 1 duża cebula, 2 kostki twarogu, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, sól, pieprz.

Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta zagniatamy. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Twaróg rozdrabniamy. Składniki farszu mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto cienko wałkujemy. Za pomocą szklanki wycinamy kółka. Nakładamy po łyżce farszu i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 3 min. od czasu wypłynięcia.

Porady

Danie najlepiej smakuje ze skwarkami podsmażoną cebulką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy