Pierogi z rabarbarem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam pierogi z owocami.

Składniki:

  • 1 kg mąki
    50 dag rabarbaru
    2 jajka
    2 łyżki oleju
    łyżeczka soli
    cukier
    śmietana

Pierogi z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar myjemy, osuszamy i obieramy. Kroimy w ok. 3-cm kawałki.
  • 2. Mąkę zagniatamy z jajkami, solą, olejem i 2 szklankami ciepłej wody. Rozwałkowujemy, wykrawamy kółka.
  • 3. Na każde kółko kładziemy porcję rabarbaru, oprószamy cukrem. Zlepiamy
    brzegi. Gotujemy we wrzącej wodzie 5 minut od wypłynięcia, wyjmujemy. Podajemy ze śmietaną i cukrem.

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy